Історія Land Cruiser

Публікації
Дата публікації: 25 квітня 2023 р.
crus_hist
bj
Джип (Jeep) BJ

Toyota представила свій перший позашляховик Jeep BJ, створений як транспортний засіб для військових під час Корейської війни. Однак у 1954 році компанія Willy’s зареєструвала торгову марку «Jeep». Це поклало початок переродженню автомобіля під назвою LandCruiser. Один з найпопулярніших транспортних засобів на ринку для військових, поліцейських і пожежних машин.

20
Land Cruiser 20

У 1955-му BJ піддався модернізації, з'явився перший у світі Land Cruiser 20. Військовий автомобіль адаптували для цивільного використання. Автомобіль отримав рядний шестициліндровий бензиновий двигун 3,9 л, а його потужність перевищила 100-сильну позначку. За весь час виробництва 20 серія була випущена в кількох типах кузова. Коли серія 20 вийшла на американський ринок, вона мала десять моделей від FJ20 до FJ29.

40
Land Cruiser 40

Серія Land Cruiser 40 з'явилася в 1960 році, і спершу в неї входили тільки автомобілі з бензиновими моторами. Незважаючи на те, що комфорт не був першочерговою частиною характеристик цього двигуна, його низький діапазон передач зробив його ідеальним для гірничої та сільськогосподарської промисловості. Наприкінці 1970-х років також були оновлені моделі, включаючи 4,2-літровий дизельний двигун, чотириступінчасту механічну коробку передач, гідропідсилювач керма та кондиціонер. 

50
Land Cruiser 50

Сімейний автомобіль Land Cruiser 50 з’явився у 1967 році. Створена для американських автомагістралей і австралійських ґрунтових доріг, серія 50, яку зазвичай називають «iron pig», була створена для будь-якої подорожі. Можливо, це було не зовсім легко для очей, але це точно створило стільки історій про пригоди 4x4. Він був розрахований на нових клієтнів, які цінують розкіш та комфорт і виготовлявся паралельно з Land Cruiser 40.

60
Land Cruiser 60

У 1976 році під керівництвом головного інженера Хіроші Осава починаються розробки 60-ї серії Toyota, яка вийде у світ в 1980 році. 60-та серія є яскравим прикладом того, як із напіввійськового автомобіля Land Cruiser перетворювався на комфортабельний легковий автомобіль. В 1987 році були зроблені невеликі зміни в зовнішньому вигляді автомобіля серії 60: дві круглі фари змінилися на 4 квадратні, встановлювалися більш широкі шини.

70
Land Cruiser 70

Land Cruiser 70-ї серії почав випускатися з 1984 року. 70-а серія стала робочою конячкою, яка все ще продовжує випукатися і яка довела, що здатна приборкати будь-яку місцевість! Випускається по даний час в оновленій версії з 2007 року в експортному варіанті, тільки з механічною коробкою передач,лебідкою і шноркелем. З 2014 року відновлено виробництво машин для внутрішнього ринку Японії з 4,0 літровим бензиновим мотором і автоматичною коробкою передач. Для ринку Австралії машини комплектуються 4,5 літровим турбодизелем.

80
Land Cruiser 80

У 1990-х роках Toyota представила модель 80-ї серії, створивши більш сучасний транспортний засіб, що переходить від демографічної категорії переважно «глибинки» до міста. Ця серія відрізнялася від своїх попередників кілька більш округлими контурами, збільшеною жорсткістю рами і кузова і, зрозуміло, «начинкою». Покупець міг вибрати одну з трьох модифікацій — від найпростішої «STD» до престижної «VX». З'явився повний привід із блокуванням міжосьового диференціала, пружини замість ресор. Автомобіль став безпечнішим завдяки опційній ABS і фронтальним подушкам.

img_6083
Land Cruiser 100

Розкіш вийшла на абсолютно новий рівень наприкінці 90-х –  початку 2000-х років, коли на дороги виїхала 100-та серія. З'явилися система Skyhook TEMS і система гідравлічної регулювання кліренсу (АНС), які поліпшують робочі характеристики автомобіля при їзді по брукованих дорогах. Деякі деталі, які найбільшою мірою піддаються ризику корозії, прикриті листами із спеціального нержавіючого сплаву. Стандартне обладнання: центральний замок, електропривід дзеркал і стекол, клімат-контроль, круїз-контроль, дві допоміжні розетки електроживлення, підстаканники і численні відсіки для зберігання різних предметів, вбудована в центральну консоль автомагнітола, іммобілайзер, термопоглинаюче скло з тонуванням, сталеві колісні диски.

img_6084
Land Cruiser 200

Land Cruiser серії 200 тільки що вийшов з ринку на початку 2021 року, але зберігав свою цінність і славу протягом 14 років. Найміцніший, розкішний, сімейний автомобіль, випущений у 2007 році, захопив ринок 4WD. Він відрізнявся від попередніх моделей завдяки наявності сучасних функцій безпеки та пріоритету комфорту.  Land Cruiser отримав нову систему Crawl Control. У 2012 році модель модернізували. У 2015 році модель модернізували вдруге. Компанія Toyota додала своїм позашляховикам більше лоску, з оновленою динамічною конструкцією передньої частини автомобіля, кришкою капоту з електроприводом, оновленими габаритними вогнями, заднім бампером та 18-дюймовими колесами. Серед оновлень новий комплекс систем безпеки, який включає: систему уникнення можливого зіткнення, систему слідкування за розміткою, автоматичні фари дальнього світла та круїз-контроль із динамічним радаром. З'являться також головний пристрій аудіо системи та бездротова зарядка телефону Qi.

75ac7b8a_44cb_4695_a396_b38d7ef3ec7b
Land Cruiser 300

9 червня 2021 року відбувся дебют Toyota Land Cruiser 300. Позашляховик збудовано на новій платформі TNGA GA-F. Рама і кузов стали легше на 200 кг, центр ваги розташований нижче. Кузов виконаний з алюмінію, крім задніх крил. У системи вирівнювання кузова KDSS наступного покоління тепер за окремим контуром на кожен стабілізатор поперечної стійкості і три гідроциліндра з електронним управлінням замість колишніх двох. І називається вона E-KDSS.

Серія 300 має не тільки потужність, але й нові рівні функціональної розкоші, що дозволяє легко пересуватися навіть у найсуворіших поїздках. Як і попередні Land Cruiser, нова серія 300 незабаром стане доповненням до довгої низки легенд. Незалежно від того, чи подорожуєте ви лісами, пустелями, горами чи містом, Land Сruiser — це КОРОЛЬ ДОРІГ.

 

!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля